Direktlänk till inlägg 21 januari 2012
50 g jäst
8 dl vätska (vatten eller mjölk spelar ingen roll) obs går även att ha i lite filmjölk om man vill.
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl rivna morötter
1 msk honung
1 tsk salt
5 dl gramhamsmjöl
ca 5-7 dl fullkornsvetemjöl
för att få ihop degen gö så här:
1. smula jästen i en degbunke
2. värm vattnet till 37 grader
3. Häll över vattnet över jästen
4. tillsätt linfrön, morötter, solrosfrön, honung, salt och mjöl
5. arbeta ihop degen och låt jäsa i ca 40 minuter
6. sätt ugnen på 225 grader
7. ta upp degen och knåda till 2 längder eller om du vill göra "bullar" så gör det.
8. nu ska det jäsa igen i ca 40 minuter till.
9. pensla med lite vatten eller ägg på brödet innan du sätter in det i ugnen
10. sätt in brödet i ugnen ca 15 minuter
Dags att äta, väldigt gott med smör och ost på
Om ni vill följa mig och min träning så finns jag nu på instagram nuelleraldrig87 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 | |||
16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|